e
e
e
e
e
e
e
e
e
e
e
e
e
e
e
Reportáže

Sweet, sweet, sweet! Sobota strávená s těmi nejlepšími cukráři

To nejlepší od vybraných českých cukrářů jsme mohli včera po celý den ochutnávat v hotelu Pyramida. Na Prague Cake Festival se sjeli lidé z celé republiky. A nejen z ní. „I am from Israel. I love sweet. I love chocolate,“ zahlásila jedna postarší dáma, když jí jeden z pořadatelů vysvětloval, co se to tady v hotelu vlastně děje.

Vážně bylo co ochutnávat – pralinky, čokolády, cupcaky, muffiny, dorty, makronky, cheesecaky, různé pěny, ale třeba i zdravé sladkosti, víno nebo limonády. Navíc všichni účastníci festivalu od dopoledne netrpělivě očekávali tombolu. „A je to tady, dámy a pánové, je sedmnáct nula jedna, takže můžeme začít,“  odstartoval tombolu moderátor a do sálu se v tu chvíli nahrnul dav lidí. Každý chtěl vyhrát, protože všichni, kdo si zakoupili vstupenku, získali nejen žetony, které mohli směnit za ochutnávku sladkého, ale také los.

Nutno podotknout, že já jsem nevyhrála vůbec nic (ostatně jako vždy), ale ceny byly lákavé. Poukázka na dort, domácí sirupy, čerstvé smoothie, donuty, kávový balíček či slevy. Vítězů i cen bylo nespočet. Naštěstí i sladkostí, takže po tombole si šli všichni zase zvýšit hladinu cukru v krvi. Na své si přišli úplně všichni – ti, co mají rádi tvarohové nebo čokoládové dorty, ti, kdo si víc potrpí na ovocné i méně sladké, na zdravější sladkosti i na ryze francouzské makronky.

Suverénně nejlepší byly `čupčáky` z dílny Cakeland cupcakes se slaným karamelem, veganské kokosky z rodinného pekařství Rozarka’s cake nebo cheesecaky od Domácí cheesecake.

Jsem naslazená minimálně na měsíc dopředu. Ale vzhledem k tomu, že jsme si ještě spoustu sladkostí koupili i s sebou domů, odkládám cukr free dietu až na pondělí, nebo spíš úterý.

Foto: Michaela Dočkalová

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

FOLLOW @ INSTAGRAM